Zico – utbrytarkungen

I stället för sommarstuga har jag sedan sex år en husvagn som är permanent uppställd på en campingplats i södra Stockholm. I helgen har jag tillsammans med en kompis ställt min husvagn på plats, återställt trätrallen utanför och slutligen rest tältet. Naturligtvis var även Zico med.

Vi körde vagnen på plats i fredags kväll och sedan började vi själva byggandet på lördagsförmiddagen. Under vintern har min trall stått på en av mina kompisars husvagnstomt så vi fick börja med att gå dit för att kånka tillbaka grejerna. När vi skulle göra detta så fick Zico vara kvar i husvagnen. Vagnen är utrustad med stalldörr, altså att man kan stänga nedre halvan av dörren men ändå ha den övre öppen. Så där innanför stalldörren fick Zico vänta.

Vi gick iväg för att hämta tralen på en pirra. Efter att jag gått kanske 20 meter upptäcker jag en hund vid min sida. Då har han alltså i sin iver att få vara med husse tagit ett skutt över stalldörren och ner på utsidan – ett ganska högt hopp med tanke på att det inte fanns någon trall på plats.

Zico trivs vid sin husses sida, men i bland blir det ju kanske lite överdrivet. Han åkte in i vagnen igen och den här gången höll han sig faktiskt på rätt sida om stalldörren.

I övrigt verkar han trivas med husvagnsliv och låg nöjt i tältet när det var färdigbytt. I slutet av maj är det dags för andra delen av vår inkörning och då kommer vi bland annat köra in sträckor ute vid campingplatsen men vi ska också passa på att lära oss gå hem från jobbet, träna på hundmöten och en del annat.

Om Joche

Joche, eller Joachim som han egentligen heter, är initiativtagare till Livet med ledarhund. Han är drygt 40 och bor i Stockholm. Han har bloggat sedan 90-talet och haft ledarhund sedan 2004. Olika omständigheter har gjort att han redan är uppe i sin fjärde hund, en svart labrador som heter Zico.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*