Inkörning, dag 2

Gårdagens besök till djuraffären gick bra. Vi köpte en reflexväst till hunden och ett nytt halvstryp. Han levererades med ett grovlänkat helstryp och det var jag inte så intresserad av att han skulle ha. Så nu bär han i stället ett snyggt svart läderhalsband.

Det var många hundar i djuraffären men han hanterade det bra, även om han visar lite intresse. Det blev ju liksom som bonus bra miljöträning.

Vi tog sen paus till kvälstastningen och under tiden passade han på att vila sig hemma. Nu kunde han verkligen slappna av och låg i korgen och drog rejäla timmerstockar. Kvällstrastningen gick bra även den, han visar att han ser andra hundar och när två lekte så var han intresserad men efter en tillsägelse släppte han det. Väl hemma igen tog vi kväll och han har sovit gott hela natten.

I morse morgonrastade vi själva och sedan gjorde vi repris på gårdagen. Via tunnelbanan ut till jobbet för att stanna där under förmiddagen. Lunch på jobbet och sedan ut för promenad med lösrastning. Allt rullade på. Vi mötte ett par som han tyckte var intressant. Jag hörde dem komma och jag hörde att han var på väg mot dem, så jag ropade in honom och han kom omedelbart till mig.

Efter rastningen tog vi tåget in till stan igen. Igår så höll han på att bli klämd i en spärr vid Skanstull. Tunnebanespärrarna är ju ibland lite aggressiva men den här var värre än vanligt. Jag felanmälde det till SL också så jag hoppas att de fixar till det. Han reagerade i alla fall över detta idag när vi skulle gå ut. Trots att vi valde en annan spärr så ryggade han lite innan han vågade gå ut. Det är ju uppenbart platsbundet eftersom han inte alls reagerade på samma sätt när vi passerade spärrlinjen in i morse eller alls vid jobbet. Nu gick det ju bra denna gången så jag hoppas han släpper det snart och inte reagerar mer där.

Nu i eftermiddag har vi varit en sväng på Stockholms Central för miljöträning. Först fick hunden ligga en stund och insupa läget i centralhallen och sedan satte vi oss en stund på Espresso House och tog en fika innan vi tog tunnelbanan tillbaka till Södermalm. Det var intressant att se hunden i den komplexa miljön på Centralen. Han snirklade oss fram bland alla människor och han är helt klart inte den lättstressade typen. På vägen hem passerade vi ett apotek och sedan bar det av hemåt.

Jag är fortfarande väldigt nöjd med honom. Det finns egentligen bara två små anmärkningar, om man nu måste klaga på något. Han småfuskar lite i trappor ibland för han är så på och vet vart vi ska. Bara uppåt, aldrig neråt. Och ibland tar han kurvor väl snävt. Det där kommer ge sig när vi är mer samspelta och jag lärt mig mer av hans signaler, och trapporna, ja det är ju bara att nöta. Göra om och göra rätt tills det blir rätt från början. Nu tar vi paus till i morgon bitti då vi kör tidig start ut till jobbet där jag ska jobba några timmar. På eftermiddagen blir det besök vid dagis för att öva vägen dit.

Om Joche

Joche, eller Joachim som han egentligen heter, är initiativtagare till Livet med ledarhund. Han är drygt 40 och bor i Stockholm. Han har bloggat sedan 90-talet och haft ledarhund sedan 2004. Olika omständigheter har gjort att han redan är uppe i sin fjärde hund, en svart labrador som heter Zico.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*