Inkörning, dag 3

Tredje dagens inkörning är påbörjad. I dag behövdes jag ett tag på mitt jobb så vi startade tidigt idag för att köra ut till Enskede.

En nyhet för hunden var dels att han fick vara lös från tunnelbanan och längs gångvägen fram till jobbet, dessutom fick han den här gången gå in till restaurangen i stället för in via huvudentrén. Husse ville ha frukost nämligen.

Hunden fick följa med in i studion på dagens jobb i stället för att ligga själv på mitt kontor. Det fungerade fint, han låg på golvet och tog det bara väldigt lugnt.

På eftermiddagen tog vi en tur till dotterns dagis. Vi valde att gå dit från jobbet, en promenad på cirka tre kilometer. Vi letade hållpunkter och hunden fick godis för att tycka att bänkarna skulle vara extra trevliga. Vi hittade också en bänk för honom att markera när vi kommer från tunnelbanan och ska gå till dagis. Vi tog tunnelbanan tillbaka till stan och för lite vila efter ett gott utfört arbete. Stegräknaren visade på nästan 11500 steg och det får ju anses som godkänt.

Kvällen bjöd på lydnadspass. Fotförflyttningar, inkallning och platsliggning stod på programmet och allt funkade bra. Han gillar inte att bli lämnad så platsliggning är jobbigt för honom, men han gjorde det han skulle utan anmärkningar.

Om Joche

Joche, eller Joachim som han egentligen heter, är initiativtagare till Livet med ledarhund. Han är drygt 40 och bor i Stockholm. Han har bloggat sedan 90-talet och haft ledarhund sedan 2004. Olika omständigheter har gjort att han redan är uppe i sin fjärde hund, en svart labrador som heter Zico.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*