Det är en varm sommar…

Sommarvärmen ligger kvar över landet och i skrivande stund är det runt 30 grader varmt i stora delar av landet.

Igår var jag och Zico och lämnade min dotter hos hennes farmor där hon ska tillbringa två härliga sommarlovsveckor. Tåget, som gick femtio minuter sent på grund av en brand längs banan, var ändå förhållandevis svalt. Men väl framme så var det desto varmare. Zico fick ha en vattenpaus på vägen hem till min mamma och ändå flåsade han som en blåsbälg när vi kom fram.

Zico har en liten egenhet för sig, som i bland ställer till det när han ska dricka vatten i vattenskål så där på språng. Han tycker nämligen om att svalka sina tassar i vattenskålen. Resultatet blir oftast att han välter skålen. Så gjorde han på tågstationen innan vi skulle åka hem. Bara att hälla upp nytt vatten och hålla i skålen så han i stället skulle dricka det.
Tåget hem var i alla fall svalt och skönt.

Nu spenderar vi i stället vår tid i husvagnen. Jag hade en förhoppning om att det skulle vara svalare här än i stan men idag var det rätt varmt här också. Men jag gissar att det kommer bli lite mer uthärdligt här när kvällen kommer.

Om Joche

Joche, eller Joachim som han egentligen heter, är initiativtagare till Livet med ledarhund. Han är drygt 40 och bor i Stockholm. Han har bloggat sedan 90-talet och haft ledarhund sedan 2004. Olika omständigheter har gjort att han redan är uppe i sin fjärde hund, en svart labrador som heter Zico.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*