Inkörning, dag 4

Förare och hund står framför kameran. I bakgrunden fruset vatten och en klarblå himmel.

Fjärde och näst sista dagens inkörning bjöd på en lång promenad längs Årstaviken. Ett av Söders finaste promenadstråk och som jag tycker mycket om oavsett tid på året.

Här är det många som rör sig och vi fick ett antal hundmöten på vägen. Inga konstigheter där, visa hundar reagerade han över huvud taget inte för och när han såg andra blev det lite mer drag i selen.

Det blev en riktigt skön promenad och när vi var tillbaka vid Skanstull tog vi tåget ut till Enskede och kontoret för lite lunch. Jag rastade honom lös själv medan dressören fick hålla sig inomhus och även det gick bra.

Det blev en lugn eftermiddag. Lite möten på jobbet då hunden fick vara med och sedan hem då vi träffade en kompis och hennes ledarhund.

På kvällen gick vi på Ledarhundsklubbens årsmöte och det innebar väldigt många hundar på liten plats. Min hund rullade dock nöjt ihop sig vid mina fötter och tog det hela med ro. Ett mycket gott betyg tycker jag. Inte ens när en annan hund stökade lite och gav skall reagerade han.

Nu väntar inkörningens sista dag och då blir det en tur ut till vackra Almåsa för lite miljöträning. Nästa helg åker vi dit på kurs så det passar bra att tjuvträna lite där ute.

Om Joche

Joche, eller Joachim som han egentligen heter, är initiativtagare till Livet med ledarhund. Han är drygt 40 och bor i Stockholm. Han har bloggat sedan 90-talet och haft ledarhund sedan 2004. Olika omständigheter har gjort att han redan är uppe i sin fjärde hund, en svart labrador som heter Zico.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*