Stå på egna ben

Jag och hunden sedda bakifrån när vi går på Götgatan under några byggnadsställningar.Dressören har åkt hem och nu ska jag och hunden stå på egna ben. Det är både spännande och lite läskigt.

Igår hade vi vår sista träningsdag. Då tog vi bilen ut till Almåsa Konferens där jag ofta är så han fick prova på miljön där ute. Vi gick en lång promenad längs landsvägen där han fick springa lös. Jag testade hans lyhördhet genom att byta riktning för att se att han hängde med och det fungerade hur bra som helst. Vi passade också på att öva platsliggning nere i huvudbyggnaden. Han fick provligga den plats jag tidigare använt för att lägga mina ledarhundar utanför matsalen. Han fick ligga där en stund och var väl inte jättenöjd med det eftersom jag satt sisådär femton meter bort och han nog tyckte att han borde fått tillbringa sin tid vid mina fötter i stället. Men han låg kvar och det är ju ändå det som räknas.

Efter lunch styrde dressören Monika sin bil mot Uddevalla och jag gick hem för att ta det lugnt några timmar innan det var dags att sela på och bege sig till jobbet igen. Inte för att jobba men väl för att gå på afterwork med kollegor och kompisar. Han fick vara med på sitt första krogbesök och sen tog vi faktiskt och unnade oss att ta en bil hem.

Nu har vår första helg själva börjat och vi ska väl inte jobba så hårt idag. Men en promenad ska vi väl hinna med är tanken. I kväll ska vi träffa kompisar och i morgon kommer min dotter hem. Hon har varit hos sin farmor under inkörningsveckan och hon är så klart spänd av förväntan på att träffa den nya familjemedlemmen.

Nu har jag fem dagar samträning kvar och de dagarna kommer vi nog förlägga i mitten på maj. Då har förhoppningsvis våren kommit och vi kan träna både på att gå hem från jobbet till stan och träna gångvägar ute vid min husvagn. Men innan dess ska vi alltså köra själva i ungefär två månader. Jag tror det kommer gå kanon!

Om Joche

Joche, eller Joachim som han egentligen heter, är initiativtagare till Livet med ledarhund. Han är drygt 40 och bor i Stockholm. Han har bloggat sedan 90-talet och haft ledarhund sedan 2004. Olika omständigheter har gjort att han redan är uppe i sin fjärde hund, en svart labrador som heter Zico.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*