Första dagen

Svart labrador sitter på en snöig gångväg. Hunden har inget koppel men en rastklocka om halsen.Idag var första dagen vi körde på egen hand.
Dagen började med en promenad till dagis. Det gick finfint, fast hunden behöver lära sig att ta det lite mer långsamt när dottern är med. Han är ivrig och tycker att det går lite långsamt. Han behöver också öva lite på att ekipaget blir lite bredare när hon är med. Inget som jag ser som något problem utan det handlar bara om övning.

Vi har börjat träna på att han ska hämta selen på komando. Det börjar fungera riktigt bra, men han blir så ivrig så det lätt slår över till bus. Men med mer övning så tror jag att det kommer vara en grej som sitter.

Tre lösrastningar idag. Alla utan problem. Känns skönt. Nu kör vi på under veckan så avslutar vi den sen med att åka på kurs för egenföretagare till helgen. Då får han åter stifta bekantskap med Almåsa.

Om Joche

Joche, eller Joachim som han egentligen heter, är initiativtagare till Livet med ledarhund. Han är drygt 40 och bor i Stockholm. Han har bloggat sedan 90-talet och haft ledarhund sedan 2004. Olika omständigheter har gjort att han redan är uppe i sin fjärde hund, en svart labrador som heter Zico.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*